Over ons

Werken als schaapherder is “a way of life”. Dat weten onze schaapherders als geen ander. Ons team bestaat uit vier schaapherders die vol passie de natuur in en rondom Nijmegen beheren. Hoewel wij allemaal zelfstandig werken, helpen we elkaar ook wanneer nodig, bijvoorbeeld bij verplaatsingen. Je kunt onze belevenissen volgen op Bos en Schaap op Facebook

Bos en Schaap wordt geleid door Wouter Bos, hij is de sturende kracht. Hij heeft de contacten met de verschillende opdrachtgevers, maakt plannen voor de natuurgebieden, en planningen voor de verschillende schaapskuddes, stuurt het team aan en is zelf ook nog veel aan het werk als schaapsherder, met name in en rondom Heumensoord.  over hem kun je hier meer lezen.

Wouter werkte al voordat hij met Bos en Schaap begon, samen met Paul Hezemans, toen nog voor De Wassum. Paul heeft eerst  bijna 30 jaar lang in het gevangeniswezen gewerkt, maar besloot in 2014 schaapsherder te worden. Toen Wouter met Bos en Schaap begon, ging Paul voor hem werken.  Samen met zijn trouwe viervoeter Bobby, en uiteraard die 250 schapen, struint hij nu dagelijks door Heiderijk Nijmegen of stadspark Nijmegen Lindenholt.

Ongeveer een jaar later voegde Thom Manders zich bij ons team. 
Daarvóór liep hij stage als boswachter bij Staatsbosbeheer in de Hatertse en Overasseltse Vennen, waar hij nu nog meestal te vinden is met Iwan en een kudde schapen. Daarnaast is hij regelmatig te vinden in Stadspark Staddijk. Voordat hij bij Bos en Schaap begon had hij niks met schapen en honden, dat is nu anders en dat zie je terug op zijn Instagram account.

Ilse Mooren begon als stagiaire bij Bos en Schaap, zij deed, na lange tijd in de zorg te hebben gewerkt, de schaapherdersopleiding bij het Helicon in Velp. Al gauw ging ze zelfstandig aan de slag zodat de andere herders ook eens op vakantie konden en in 2018 werd zij een volwaardig lid van het Bos en Schaap-team. Ilse werkte voorheen veel met Messel, maar inmiddels steeds met met Rokkie. Ze werk met name in (de omgeving van\) Heumensoord, maar springt bij waar nodig.