Loslopende honden in natuurgebieden is een steeds grotere ergernis voor mij aan het worden. En met name het gedrag van de baasjes van die loslopende honden. Deze mensen denken namelijk dat de aanwezigheid van hun hond in een natuurgebied iets natuurlijks is. Want ja, een hond is een dier, dus natuur.
Helaas beseffen sommige hondenbezitters niet dat natuurgebieden een aaneenschakeling is van natuurlijke processen, zowel op kleine schaal als op grotere schaal. De introductie van een groot carnivoren zoogdier als de hond heeft grote inbreuk op deze natuurlijke processen.

[adsenseyu2]

Zo worden regelmatig ree├źn, hazen, konijnen en eenden (futen) door honden aangevallen en soms zelfs verwond. De impact van een loslopende hond op het dierenleven in een natuurgebied wordt vaak onderschat.

Gelukkig zijn honden in sommige natuurgebieden van harte welkom, dit zijn honden losloopgebieden die speciaal hiervoor zijn uitgekozen. Hier heeft een loslopende hond weinig impact op de dieren die van nature in het natuurgebied voorkomen.

Voor meer informatie over het loslaten lopen van honden zie deze folder.