Een tijdje geleden is Jean Phagoe een dag met mij mee gelopen. Ze had mij van tevoren gebeld en was erg geïnteresseerd in hoe mijn werkdag als herder er uit ziet. Ze vertelde dat ze graag een boek over mijn beroep, voor kinderen, wilde schrijven. Naast een bezoek aan mij, zou ze ook andere schaapherders een dag bezoeken.

Tijdens haar bezoek heb ik haar van alles kunnen laten zien over hoe mijn werkdag er uit ziet. Ze was vooral onder de indruk van Willow (mijn hond), hoe hij de schapen bij elkaar kon houden.

Het resultaat mag er zijn, het boek is inmiddels verkrijgbaar bij diverse boekhandels, zo ook bij bol.com.

Het leukste aan het boek vind ik de verschillende verhalen van mijn collega’s. Daarnaast heb ik ook genoten van de prachtige tekeningen in het boek.

Het boek is zeker ook de moeite waar voor volwassenen die geïnteresseerd zijn in het werk van een schaapherder.